10 Haziran 2022 Cuma BAŞKANLIK

Avrupa Konseyi heyetinden SGK’ya ziyaret


Avrupa Konseyi heyetinden SGK’ya ziyaret

Adalet Bakanlığı ve Avrupa Konseyi heyeti, “İdari Yargının Etkinliğinin Artırılması ve Danıştay’ın Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi” kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret etti.

 

SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin, Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı Cristian Urse ve Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Emre Yurtalan başkanlığındaki heyetle toplantıda bir araya geldi.

SGK Başkanlık Binası Neşet Ertaş Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Köse, SGK 1. Hukuk Müşaviri Ayfer Özdemir Tefon, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Halis Erkan Erkanat ve proje temsilcileri katıldı.

Başkan Yardımcısı Aydin toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen projenin, idari yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı ve etkinliğinin güçlendirilmesine katkı sunması açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.

 

İdari yargı konusundaki kamu bilincini arttırmak ve bu sayede kamunun idari yargıya olan güvenini sağlamayı amaçlayan projeye Kurum olarak iyi yönetim uygulamalarıyla katkı sunmak istediklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Aydin, “Bu projeye her alanda ve tüm konularda desteğimiz tam olacaktır. Projenin tarafı olmaktan çok büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı Urse, Sosyal Güvenlik Kurumunun proje için yaptığı çalışmalar ve projeye sunacağı katkılar için teşekkür etti. Urse, projenin daha iyi ilerleyebilmesi ve daha başarılı olması için SGK ile iş birliklerini daha da geliştirmek istediklerini ifade etti.

Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Yurtalan ise projenin en kapsamlı çalışmalardan biri olduğunu belirterek, “SGK’nın hukuki süreçlerdeki tecrübelerinden yararlanmak projeye önemli katkılar sunacaktır” dedi.


Video Galeri