10 Ağustos 2022 Çarşamba BAŞKANLIK

Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı heyetinden SGK Veri Merkezi’ne ziyaret


Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı heyetinden SGK Veri Merkezi’ne ziyaret

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığına bağlı AzInTelecom temsilcilerinden oluşan heyet, “Kamu Bulutu” örneği olarak gösterilen SGK’nın Ankara Batıkent’teki veri merkezini ziyaret etti.

Heyet, Hizmet Sunumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gürhan Yücel ve Kurum yetkilileriyle toplantıda bir araya geldi.

Genel Müdür Yardımcısı Yücel toplantıda yaptığı konuşmasında, dost ve kardeş ülke Azerbaycan heyetini ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin temsilcilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyet dile getirerek, ''İki ülke olarak biriz ve hep beraberiz zaten. Birlikte bilgi paylaşımı içinde olacağız, bu bizim için büyük bir memnuniyettir'' diye konuştu

Azerbaycan Dijital Dönüşüm Ofisi ve Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığına bağlı AzInTelecom MMC şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Elhan Azizov, Azerbaycan’da yeni kurulacak olan data merkezleri için araştırma yaptıklarını söyleyerek, ‘’Azerbaycan’da yeni kurulacak olan data merkezleri için Türkiye’nin veri merkezlerini ziyaret edip, tecrübelerinizden faydalanmak istedik. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz’’ dedi.

Dijital Dönüşüm Koordinasyon Dairesi Başkanı Furkan Civelek, SGK’nın kamudaki en büyük veri merkezine sahip olduğunu belirterek, “Azerbaycan tarafıyla uzun süredir özellikle dijitalleşme alanında iş birliğini geliştirmeye çalışıyoruz. Kendileri veri merkezi yapımı noktasında araştırmalar yapıyorlar. Bizim tecrübelerimizden de faydalanmak istediler. Türkiye’nin en büyük veri merkezi olarak aklımıza ilk SGK geldi. Burayı görmelerini, tecrübelerinizden yararlanmalarını istedik’’ şeklinde konuştu.

Toplantının ardından SGK Bilgi Sistemi ve Siber Güvenlik Daire Başkanı Ali Kağan Turan heyete veri merkezini gezdirerek, merkezin işleyişi ve çalışma sistemi hakkında bilgi verdi.


Resim Galeri


Video Galeri