9 Haziran 2022 Perşembe BAŞKANLIK

Başkan Ceylan, ISSA Genel Sekreteri ile bir araya geldi


Başkan Ceylan, ISSA Genel Sekreteri ile bir araya geldi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Cevdet Ceylan, Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı (ISSA) Genel Sekreteri Marcelo Abi-Ramia Caetano ile Cenevre’de bir araya geldi.

SGK ile ISSA ilişkileri değerlendirildiği görüşmede, ortaklaşa yapılacak faaliyetler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Başkan Ceylan görüşmede yaptığı açıklamada, Türkiye’deki sosyal güvenlik sisteminin dünyanın en iyi ve en etkili sistemlerinden olduğuna vurgu yaparak, Genel Sağlık Sigortası’nın da dünyanın örnek aldığı uygulamaların başında yer aldığını söyledi.

Türkiye’nin yarım yüzyıldan beri ISSA ile iş birliği içerisinde olduğuna vurgu yapan Ceylan, SGK ve ISSA ilişkilerinin artarak devam edeceğini belirtti.

İkili ilişkilerin geliştirilmesinin her iki taraf için de önemli bir kazanım olacağını ifade eden Genel Sekreter Caetano, SGK’nın ISSA Avrupa Bölgesi’nin en büyük üyelerinden biri olduğunu ifade etti.

Caetano, gelecek dönemde SGK’nın ISSA faaliyetlerine aktif bir şekilde katkı sunmaya devam etmesinden memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.


Resim Galeri


Video Galeri