18 Ocak 2023 Çarşamba EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Kırgızistan heyeti SGK’yı ziyaret etti


Kırgızistan heyeti SGK’yı ziyaret etti

Kırgızistan Cumhuriyeti Sosyal Fonu heyeti, ülkemizde uygulanan sosyal güvenlik sistemiyle ilgili bilgi almak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret etti.

SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünde (EHGM) düzenlenen toplantıda heyete ülkemizde uygulanan Genel Sağlık Sigortası (GSS), emeklilik ve diğer sigorta sistemleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

Toplantıda konuşan EHGM yardımcısı Ömer Küçükevcilioğlu, sosyal güvenlik alanında çok büyük reformlar gerçekleştirdiklerini belirterek “Son dönemlerde sosyal güvenlik alanında çok başarılı çalışmalar yaptık. Yaptığımız reformlar ile birlikte tüm dünyanın örnek aldığı bir sosyal güvenlik sistemi inşa ettik. Ülkemizin sosyal güvenlik alanında çok ciddi tecrübeleri bulunmaktadır. Bugün bu tecrübeleri sizinle paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi. Küçükevcilioğlu, Kırgız Cumhuriyeti ile ülkemiz arasında 2018 yılında sosyal güvenlik anlaşması imzalandığını ifade ederek anlaşmanın 1 Kasım 2020 tarihinde yürürlüğü girdiğini söyledi.

Kırgızistan Emeklilik ve Tarife Politikası Daire Başkanı Zhyldyz Kulzhanova ise konuşmasında Türkiye ile imzalan sosyal güvenlik sözleşmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarına dile getirerek “Sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Sizinle yaptığımız sosyal güvenlik anlaşmasını büyük bir anlaşma olarak görüyoruz. Sizin tecrübeleriniz bizim için önemli sizin tecrübelerinizden yararlanmak bizi mutlu ediyor” dedi.

Toplantıya, EHGM Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanı Ramazan Elma, SGK Uzmanları Kırgızistan Sosyal Fonu Heyeti katıldı.


Resim Galeri


Video Galeri