21 Ağustos 2023 Pazartesi SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Network Toplantıları’nın İkincisi Denizli ve Aydın’da Gerçekleştirildi


Network Toplantıları’nın İkincisi Denizli ve Aydın’da Gerçekleştirildi

Kadın girişimcilerin mesleki becerilerini ve iş yapabilme kapasitelerini artırmak, birbirleriyle iletişim kurmalarını ve bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamak amacıyla proje illerinde faydalanıcı kadın işverenlerin katıldığı Network (Ağ) Toplantıları 14 Ağustos'ta Denizli’de, 15 Ağustos'ta ise Aydın’da gerçekleştirildi.

Denizli’deki toplantıya, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Ömür Duruerk ve sosyal güvenlik uzmanları katıldı.

Aydın’daki toplantı ise Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdürü Zeynep Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker katıldı.

Prof. Dr. Mehmet Baş toplantıdaki sunumunda kayıtlı istihdamı artırmanın önemi, kayıt dışı istihdamın olumsuz sonuçları, işverenlerin sosyal güvenlik yükümlülükleri, işletmenin büyütülmesi için yapılması gerekenler, küçük işletmelerin başlıca üstünlükleri, rekabette öne geçmenin yolları ve marka yönetimi hakkında bilgi verdi.

Başarılı bir rol model kadın işvereni de faydalanıcılarla buluşturan Network Toplantıları’nda iş kadını ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Ömür Duruerk bir konuşma gerçekleştirdi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgen Akçam Türkiye’de kayıtlı kadın istihdamının erkeklere oranla daha düşük olduğunu, Women-Up projesinin bir amacının da bu sorunun çözümüne bir katkıda bulunmak olduğunu vurguladı.

Network Toplantıları’nın ikinci ayağı olarak Aydın’da gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını İl Müdürü Yılmaz yaptı.

Toplantıda faydalanıcıların proje hakkındaki soruları cevaplandırıldı. Küçük işletmeler için e-ticaretin önemi, dikey e- ticaret, hedef kitle analizi, lojistik yönetimi, marka bilinirliği, sosyal medya stratejileri, Instagram’da mağaza açmak, Google reklamları, e-ticaret ve muhasebe, e-ticaret ve ihracat konularında faydalanıcılar bilgilendirildi.

TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker de rol model kadın işveren olarak toplantıda bir konuşma yaptı. Türker, deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı.

Denizli ve Aydın toplantıları, toplu fotoğraf çekimi, katılımcılara sertifika dağıtımı ve öğle yemeğinin ardında sona erdi.


Video Galeri