30 Temmuz 2024 Salı BAŞKANLIK
A
a

SGK, PTT ve TROY Arasında İş Birliği Protokolü Yapıldı


SGK, PTT ve TROY Arasında İş Birliği Protokolü Yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) ve TROY arasında üçlü iş birliği protokolü imzalandı.

Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları Projesi kapsamında yapılan iş birliğiyle PTT BANK ve TROY, emeklilerden TROY logolu banka/kredi kartı kullananlara özel indirim, fırsat, promosyon ve kampanya imkanlarını sağlayacak.

SGK Erdoğan Özen Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıları Av. Ahmet Aydın, Adnan Ertem, Faruk Özçelik, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, SGK Başkanı Raci Kaya, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Ozan Deniz, PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, SGK Başkan Yardımcıları Lütfi Aydin, İsmail Ertüzün, Uğur Ecevit, Strateji Geliştirme Başkanı Onur Öztürk katıldı.

Bakan Yardımcısı Aydın törende yaptığı konuşmasında, “Bakanlık olarak Türkiye Yüzyılı’nın Emektarları’nı huzurlu ve refah içinde hayatlarını idame ettirebilmeleri için neler yapabiliriz gayreti içerisinde olduk.” dedi.

Emeklilerimiz için avantaj ve ayrıcalıklar elde ettik

Emekliler Yılı kapsamında birçok anlaşmaya imza attıklarını dile getiren Aydın, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını "Emekliler Yılı" ilan etmesiyle birlikte Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşlarımız ve özel sektör firmalarıyla bir araya geldik. Emeklilerimiz için avantaj ve ayrıcalıklar elde ettik. Bu vesileyle tüm bakanlıklarımızla, kurum ve kuruluşlarımızla ciddi mesafeler aldık.” şeklinde konuştu.

Anlaşmalarla emeklilerin yapacakları harcamalardan, giyimden ulaşıma, gıdadan ev araç ve gereçlerine kadar pek çok alanda indirimler yapıldığına dikkat çeken Aydın, sosyal güvenlik il müdürlüklerinin 3 bin 700’ü aşan firmayla görüşme yaparak anlaşmalara imza attığını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının şehirlerarası yolcu taşımacılığında emeklilere özel yüzde 20, demir yolu taşımacılığında yüzde 10 indirim yaptığını hatırlatan Aydın, “Bugün imzalanan iş birliği kapsamında PTTCELL tarafından emeklilere özel ‘Emekli Paketi’ oluşturuldu. Paket ile emeklilerin özellikle paket aşımına engel olunması ve uygun fiyatlı arama ve internet hizmeti sunulması sağlandı. PTT KARGO’da emeklilere özel yüzde 20 indirimden faydalandırıldı.  PTT bünyesinde bulunan misafirhanelerde 2024 yılı içinde yüzde 15, PTT lokal ve sosyal tesislerinde yüzde 20 indirim uygulanmak suretiyle PTT personeli fiyatlarından yararlandırılması sağlandı.” açıklamasında bulundu.

Bakan Yardımcısı Aydın konuşmasının sonunda, “BKM TROY, PTT ve Ulaştırma Bakanlığımız başta olmak üzere tüm bakanlıklarımıza, bütün heyete teşekkür ediyorum. Emekliler, bizim emektarlarımız, çınarlarımız dün yanlarındaydık, bugün yanlarındayız yarın da yine onlarla birlikte olmak durumundayız.” şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Sayan, “Bizler de hükümet olarak emekli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına adımlar atıyoruz. Elbette bu noktada tecrübesi ile günümüzün modern ihtiyaçlarını harmanlayan PTT gibi köklü bir kurumun da katkısı büyük. SGK ile imzalanan protokol vesilesiyle emeklilerimizin PTT’ye ait misafirhanelerden indirimli yararlanmasının da önü açılmış olacak. Bizler bu ve bunun gibi çalışmaların artması için elimizden gelen desteği göstermeye hazırız. Protokolün hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Emeklilerimiz ile ilgili çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz

SGK Başkanı Raci Kaya, törenin açılışında yaptığı konuşmasında emeklilerin sosyal ve ekonomik olarak refahlarının artırılması için çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.

Başkan Kaya, TROY ve PTT olmak üzere, bu sürece katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara içtenlikle teşekkür ettiğini ifade ederek, emeklilere daha iyi bir yaşam sunmak için yapılan bu protokollerin, başta emekli vatandaşlar olmak üzere tüm taraflara hayırlı olmasını diledi.

BKM Genel Müdürü Deniz ise “Posta ve Telgraf Teşkilatı ile genişletmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. PTT’nin sağlayacağı katkı ve kurumlarımızın iş birlikteliğinin getireceği sinerji ile hem emeklilere TROY kart sağlanması noktasında hem de firmaların, markaların emeklilere yönelik gerçekleştirecekleri indirim ve kampanyalar noktasında daha destekleyici ve teşvik edici olacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

PTT Genel Müdürü Gülten, “2024 Emekliler Yılı” kapsamında emekli vatandaşla sunulan hizmetler ve iş birlikleri protokolünde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “SGK ve TROY iş birliği ile karşılıklı imzaladığımız protokol kapsamında emekli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran hizmetlerimizi sunmayı sürdürüyoruz.” dedi.

Fotoğraf Galerisi
Belgeler