14 Kasım 2023 Salı BAŞKANLIK

SGK’da Diyabet Parlamentosu Düzenlendi


SGK’da Diyabet Parlamentosu Düzenlendi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Erdoğan Özen Konferans Salonu’nda Diyabet Parlamentosu yapıldı.

SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin ve Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı M. Temel Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda diyabet hastalarının karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Başkan Yardımcısı Aydin parlamentonun açılışında yaptığı konuşmasında SGK’nın diyabet hastalarına sağlamış olduğu hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bizim gelecek nesillerimizin, aile yapımızın sağlıklı olması ve bu sahip olduğumuz sağlıklı yapıyı da, nasıl sağlık sistemimiz dünyada örnek gösteriliyorsa, bunu da dünyaya örnek gösterilecek bir hale getirmek bizim temel amacımız olmalı. Diyabet alanında sadece farkındalık yaratmak değil, bunun sürdürülebilirliğini ve bakımını yapmak, aileye yalnız destek vermek değil, hastalığı nasıl bertaraf ederiz çabası içinde olmalıyız. Biz toplum olarak birlikte hareket ederek, birbirimize destek vererek tüm sorunları en iyi şekilde aşacağız” dedi.

Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Yılmaz ise konuşmasında bu tür toplantılarda hastaların sorunlarını yüz yüze anlatma şanslarının olduğunu dile getirerek, “Bu toplantıda üzerinde en çok duracağımız konu çocuklar, diyabetli çocukların anne babaları ve doktorların diyabetli çocuğu en iyi şekilde takip edebilmesi için kullandığı takip ve tedavi cihazları çok büyük önem arz etmektedir. SGK diyabet hastalarının gerekli olan sağlık harcamalarını sağlıyor. Bizim yapmamız gereken 18 yaş altı diyabetli çocuklarımızın ihtiyaçlarını en şekilde karşılamaktadır” şeklinde belirtti.

Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Doç. Dr. Eren Uslu ülkemizin sağlık uygulamaları açısından dünyanın örnek aldığı bir sisteme sahip olduğunu belirterek, sosyal güvenlik sisteminde yapılan değişikliklerle birlikte nüfusun neredeyse tamamının GSS kapsamına alındığını söyledi.

Tüm vatandaşların sağlık hizmetlerine adil ve eşit bir şekilde erişebildiğine vurgu yapan Genel Müdür Uslu,  “Hem dünyada hem de ülkemizde giderek artan bir diyabet hastalığıyla karşı karşıyayız. Bu konuda daha ciddi ve duyarlı olmayız’’ ifadelerini kullandı.

Bu yıl 13’üncüsü yapılan Diyabet Parlamentosu’na, milletvekilleri, diyabet ile ilgili faaliyetlerde bulunan vakıf ve dernekler, diyabet hastaları ve aileleri, uzman doktorlar katıldı.


Resim Galeri


Video Galeri