21 Ekim 2022 Cuma BAŞKANLIK

Şehit Çocukları, Harp ve Vazife Malulleri İle Çocuklarının 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yardımı Ödemeleri Bugün Başlıyor


Şehit Çocukları, Harp ve Vazife Malulleri İle Çocuklarının 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yardımı Ödemeleri Bugün Başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, şehit çocukları ile harp ve vazife malullerinin kendileri ve çocuklarının 2022-2023 eğitim yardımı ödemelerinin bugün yapılacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından öğrencilik durumları Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu kayıtlarından tespit edilenlere, müracaat şartına gerek kalmaksızın ödeme yapılacak. Bu kapsamda, ilköğretim için 5 bin 4 lira, ortaöğretim için 7 bin 506 lira, yükseköğretim için 10 bin 8 lira eğitim ve öğretim yardımı ödenecek. 19 bin 451 öğrenciye toplam 136 milyon lira eğitim ve öğretim yardımı yapılacak. Öğrenim seviyeleri tespit edilemeyenlerin eğitim ve öğretim yardımlarının ise eğitim öğretim yılı içerisinde başvurmaları halinde ödenecek.

Eğitim ve öğretim yardımı ödemelerinin, 4/a ve 4/b statüsünden aylık alan hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacak. 4/a ve 4/b statüsünden aylık almayan hak sahipleri ile 4/c statüsünden aylığını Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Akbank, Burganbank, Denizbank, Fibabanka, Garanti Bankası, Ing Bank, İş Bankası, Şekerbank, Türk Ekonomi Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Finansbank, Türkiye Finans Katılım Bankası ve PTT şubelerinden alanlar için de ödemeler aynı banka şubesine aktarılacak.

Aylığını belirtilen bankaların dışındaki bankalardan alanların ödemeleri ise Ziraat Bankası şubelerine gönderilecek. Hak sahiplerinin veya yasal temsilcilerinin bankaya müracaat etmeleri halinde ödemeleri yapılacak. Ayrıca "https://uyg.sgk.gov.tr/EgitimOgretimYardimi/" linkinden eğitim öğretim yardımı tutarı ve ödeme yapılacak banka bilgisine ulaşılabilecekler.


Video Galeri