28 Nisan 2023 Cuma BAŞKANLIK

Türkiye- Almanya Danışma Günleri İstanbul’da yapıldı


Türkiye- Almanya Danışma Günleri İstanbul’da yapıldı

Türk ve Alman vatandaşlarını sosyal güvenlik konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlenen ‘Türkiye- Almanya Danışma Günleri' toplantısı İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde yapıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Alman Emeklilik Sigortası Kurumları iş birliğinde düzenlenen danışma günlerinde, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova illerinde ikamet eden Türk ve Alman vatandaşları ile bu kişilerin ailelerine 25-26-27 Nisan tarihlerinde danışmanlık hizmeti verildi.

Danışma hizmetinin verildiği programda Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü; yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan sosyal güvenlik haklarına ve yurtdışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin sorular Türk ve Alman uzmanlar tarafından cevaplandırıldı.

SGK Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün danışma günlerinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledikten sonra İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya katıldı.

Ertüzün, toplantıda yaptığı konuşmasında Türkiye Almanya Danışma Günleri‘nin bu yıl 62'incisinin düzenlendiğini ifade ederek; “Alman Emeklilik Sigortası Kurumları ile ortak bir program düzenliyoruz. Bu etkinlik kapsamında vatandaşlarımız Türk ve Alman uzmanlar ile birebir görüşmeler yaparak emeklilik, yurtdışında geçen sürelerin borçlandırılması, malullük gibi konularda danışmanlık hizmeti alabilirler" şeklinde konuştu.

Alman Emeklilik Sigortası Kurumları Daire Başkanı Monika Brich ise "Türkiye ve Almanya'da çalışmış ya da Türkiye ile sosyal güvenlik alanında bağlantısı olan sigortalılarımıza danışmanlık hizmeti veriyoruz. Danışma günlerinde, Türkiye'deki hizmetlerinin Almanya'da ne şekilde fayda sağlayabileceği, emekli maaşları, dul maaşları ile ilgili konularda yoğun olarak sorular geliyor" dedi.

Danışma günleri toplantısına SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yurtdışı Sözleşmeler Emeklilik Daire Başkanı Ramazan Elma, İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu da katıldı.


Resim Galeri


Video Galeri