22 Kasım 2022 Salı SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Women-Up Network Toplantıları Denizli ve Aydın İlleriyle Başladı


Women-Up Network Toplantıları Denizli ve Aydın İlleriyle Başladı

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesi kapsamında kadın girişimcilerin mesleki becerilerini ve iş yapabilme kapasitelerini artırmak, birbirleriyle iletişim kurmalarını ve bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamak amacıyla proje illerinde, faydalanıcımız olan kadın işverenlerin katıldığı Network (Ağ) toplantılarının ilk ayağı 17 Kasım’da Denizli’de, 18 Kasım’da ise Aydın’da gerçekleştirildi.

Denizli’de program, SGK Denizli İl Müdürü Abdullah MERSİN’in açılış konuşmasıyla başladı. Mersin, konuşmasında Türkiye’de kayıtlı kadın istihdamının erkeklere oranla daha düşük olduğunu, Women-Up projesinin bir amacının da bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak olduğunu vurguladı. Network toplantıları aracılığı ile faydalanıcıların birbirleriyle iş ağları kurmalarını, işveren yükümlülüklerini öğrenmelerini, girişimcilik becerilerinin artırılmasının hedeflendiğini söyleyen Mersin, toplantıların herkes için verimli geçmesini diledi.

Denizli’de toplantı, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet BAŞ’ın Kayıtlı istihdamı artırmanın önemi, kayıt dışı istihdamın olumsuz sonuçları, işverenlerin sosyal güvenlik yükümlülükleri, işletmenin büyütülmesi için yapılması gerekenler, küçük işletmelerin başlıca üstünlükleri, rekabette öne geçmenin yolları ve marka yönetimi hakkında yapmış olduğu sunumla devam etti. Katılımcıların teknik, kişisel ve yönetsel becerilerin artırılmasına yönelik sorduğu sorulara cevap veren BAŞ’ın sunumundan sonra Akıllı Ticaret Yazılım Teknolojileri Ltd. Şti.’nden Utku BİLGİN, rekabette ve istikrarlı büyümede e-ticaret önemini anlattığı bir sunum gerçekleştirdi.

Başarılı bir rol model kadın işvereni de faydalanıcılarla buluşturduğumuz Network Toplantılarında Denizli’de konuğumuz Akça Hazır Beton Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Semra AKÇA ACAR’dı. Acar yaptığı konuşmasında; kendi iş hayatında karşılaştığı zorlukların üstesinden nasıl geldiğini anlatırken, “Benim başarı tanımım: bahane üretmeden olması gerekeni yapmak, herkesi kendin gibi düşünerek doğru işi yapmaktır” dedi.

Toplu fotoğraf çekimi, katılımcılara sertifika dağıtımı ve öğle yemeğinden sonra Denizli programı son buldu.

18 Kasım günü Network toplantılarının ikinci ayağı Aydın’da gerçekleştirildi. Toplantı Aydın SGK İl Müdürü Zeynep YILMAZ’ın hoşgeldiniz konuşması ile başladı. Faydalanıcılar tarafından yoğun bir ilgi gösterilen programda Prof. BAŞ sunumu sonunda faydalanıcılardan gelen sorular cevaplandırıldı. Utku BİLGİN, küçük işletmeler için e-ticaretin önemi, dikey e- ticaret, hedef kitle analizi, lojistik yönetimi, marka bilinirliği, sosyal medya stratejileri, Instagram’da mağaza açmak, Google reklamları, e-ticaret ve muhasebe, e-ticaret ve ihracat konularında faydalanıcıları bilgilendirdi.

Aydın ilinde rol model kadın işveren konuşmacımız Kadıneli Ev Reçelleri firmasının sahibi Belgin ÇEKMEN ALTAY idi. ALTAY, Aydın İş Kadınları Derneği Kurucusu ve Başkanı olarak yaptığı sunumda girişimcilik kariyeri hakkında bilgiler verdi. Öğrencilik zamanlarından buyana çalışma hayatında her zaman bir değer katmak için çaba sarfettiğini belirten ALTAY, Aydın ilinde birçok kadın girişimine hem üyesi olduğu dernekler aracılığıyla hem de kişisel olarak destek vermeye devam ettiğini söyledi.

Program katılımcılarla toplu fotoğraf çekimi ve kendilerine sertifika verilmesinin ardından öğle yemeği ile son buldu.

Network Toplantılarının devamı 22 Kasım’da Şanlıurfa’da 23 Kasım’da ise Kahramanmaraş’ta yapılacak.



KADINSA İŞVEREN

DESTEK BİZDEN

 

T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu

Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü

Mithatpaşa Caddesi No:7 Sıhhiye/Ankara

 

www.sgkkadinistihdaminindesteklenmesi.org

womenup@sgk.gov.tr  

https://linktr.ee/sgkwomenup


Resim Galeri


Video Galeri