4 Eylül 2023 Pazartesi SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Women-Up Network Toplantısı Ankara’da Yapıldı


Women-Up Network Toplantısı Ankara’da Yapıldı

Women-Up Network Toplantısının sonuncusu Ankara’da düzenlendi.

Toplantıya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürü (SPGM) Savaş Alıç, SGK Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Cahit Erdoğanlı, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Temel, Prof. Dr. Mehmet Baş, E-Ticaret Uzmanı Cumhur Küçükkahveci, TOBB Ar-Ge ve İnovasyon Üst Kurul Başkan Yardımcısı ve Ankara Sanayi Odası Yazılım Meslek Komitesi Başkanı Nuray Başar, Proje Koordinasyon Birimi Üyeleri ve 30 faydalanıcı kadın işveren katıldı.

Programın açılış konuşmasını Genel Müdür Savaş Alıç, bu projenin sadece bir hibe projesi olmadığını aynı zamanda Akademik Danışma Kurulu Toplantıları, Network Toplantıları, Medya Atölyesi gibi faaliyetlerle desteklendiğini belirtti. İstihdama katılımda kadınların erkelere oranla hem sayı olarak hem de kayıtlılık anlamında geride olduğundan bahseden Alıç, bu projenin kadın istihdamını artırmada önemli bir adım olacağını ümit ettiğini söyledi.

SGK Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Cahit Erdoğanlı, ülkemizin büyüyüp kalkınabilmesi için kadınlarımızın ekonomik sistemde yer alması gerektiğini belirterek böyle bir organizasyonun parçası olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Temel ise konuşmasında, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan A Milli Voleybol takımını tebrik ederek Türk kadının azminin temsili olarak gördüğünü ve bu başarının tüm kadınlarımıza örnek olmasını diledi.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baş kayıtlı istihdamı arttırmak, büyümek, rekabet avantajı sağlamak ve etkin marka yönetimiyle ilgili faydalanıcılara sunum yaptı. Farklı markalaşma örneklerinin anlatıldığı sunumda Baş kadın işverenlere, iş hayatında herkesin yaptığını yapmanın başarının bir garantisi olmadığını farklılaşmanın da bir avantaj olabileceğini söyledi.

Sosyal Medya Uzmanları Platformu Başkanı ve E-ticaret uzmanı Cumhur Küçükkahveci’nin sunumuyla devam eden programda katılımcılara dijital okur yazarlık, veri güvenliği, e-ticaret, e-ihracat ve sosyal medya yönetimi hakkında bilgiler verildi.

Ankara’da başarılı kadın rol model olan Nuray Başar toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında, kadın işverenlere 30 yıllık iş yaşamı ve kariyer yolculuğu hakkında bilgiler verdi. Başar, iş yaşamının başlangıcında önceliğini network oluşturmaya ayırdığını, matkap kullanmaktan kablo çekmeye kadar her türlü hizmeti kendisinin verdiğini söyledi. Zor ve mücadeleci yıllardan sonra ulaştığı başarıda ekonomik krizlerden edindiği tecrübelerin önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Başar, kendine güvenin en önemli güç olduğunu belirterek “yapabileceğinize olan asla inancınızı kaybetmeyin” dedi.


Video Galeri