30 Kasım 2022 Çarşamba BAŞKANLIK

Bakan Bilgin SGK’yı ziyaret etti


Bakan Bilgin SGK’yı ziyaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, 81 Sosyal Güvenlik İl Müdürü ile istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlık Binasında yapılan görüşmeye SGK Başkanı Kürşad Arat, Başkan Yardımcıları Lütfi Aydin, İsmail Ertüzün, Oğuzhan Tekin ve birim amirleri katıldı.

Bakan Bilgin video konferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmasında pandemi sonrası tüm dünyanın ekonomik krizle karşı karşıya kaldığını ifade ederek,  “Pandemi sonrası dünyada en hızlı büyüyen iki ekonomiden biri olduk. Dünya'nın en hızlı büyüyen iki ekonomisinden biri olmak önemli bir başarıdır. Büyüme devam ediyor, son iki çeyrekte 7,5'un üzerinde büyüdük. Birinde 7,5, birinde 7,6 yılın üçüncü çeyreğinde de 3,9 büyüdü, bu büyüme yine devam edecek, yıl sonu itibariyle büyümenin yüzde 6'nın üzerine çıkacağımızı düşünüyorum” dedi.

3600 ek gösterge düzenlemesiyle kamuda büyük bir reform gerçekleştirdiklerini ifade eden Bilgin, “Bu düzenleme gerçek niteliği itibariyle emeklilik sistemimizde devrim niteliğinde bir değişimdir. Emeklileri yalnız bırakmamamız, devletin yanlarında olduğunu hissettirmemiz gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlettir, adil ve düzgün olanı yapar biz de bunu yaptık. Sosyal devletin kurallarını çalışanlarımıza, emeklilerimize, emekçilerimize, kamu çalışanlarının tamamına yansıtacak bir düzenleme yaptık” şeklinde konuştu.

 Bilgin, 81 Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü personelinin zaman ve yer farkı gözetmeksizin vatandaş memnuniyetini gözeten hizmet anlayışıyla hareket ederek göstermiş oldukları hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Toplantıda konuşan SGK Başkanı Arat ise e-Devlete ilişkin bir DYS entegrasyon projelerinin olduklarını dile getirerek, “e-Devletteki istenilen verilerle de ilgili bir rasyonalizasyon veya düzeltme çalışması da yapılmış, aylık bağlanırken sigorta bilgi mektupları da e-Devlet'ten görünecek. Bunu yaptığımız zaman vatandaş kendisine bağlanmış maaşı da sistemden gördüğü için postadan tebligat gelmesini beklemeyecek, tekrar kuruma gelerek talepte bulunmasına gerek kalmayacak” ifadelerini kullandı.


Resim Galeri


Video Galeri