18 Mayıs 2022 Çarşamba BAŞKANLIK

Başkan Ceylan KAMU-SEN, TESK ve TÜED’i ziyaret etti


Başkan Ceylan KAMU-SEN, TESK ve TÜED’i ziyaret etti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Cevdet Ceylan ve beraberindeki heyet, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında KAMU-SEN, TESK ve TÜED’i ziyaret etti.

Başkan Ceylan, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (KAMU-SEN), Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Emekliler Derneği’ni (TÜED) ziyaret ederek Sosyal Güvenlik Haftası’nın önemi ve düzenlenen faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“SGK’nın fedakarlıklarını takdir etmezsek haksızlık etmiş oluruz”

SGK Başkanı Ceylan ve beraberindeki heyet, KAMU-SEN Genel Başkanı Önder Kahveci’yi ziyaret etti.

Başkan Ceylan ziyarette, Kamu- Sen’in önemli bir paydaş olduğunu ifade ederek, “Bu yıl 16’ncısı gerçekleştirdiğimiz Sosyal Güvenlik Haftası Kurumumuzu anlatma, toplumda sosyal güvenlik bilincini oluşturarak farkındalık yaratma, bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından önem taşıyor.  Hafta boyunca ziyaretlerimiz ve diğer etkinliklerimizle toplumun her kesimine ulaşmaya çalışacağız” dedi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci ise 2006 yılında yapılan Sosyal Güvenlik Reformu’nun önemine değinerek, “Özellikle pandemi döneminde SGK’nın fedakarlıklarını takdir etmezsek haksızlık etmiş oluruz. Koronavirüs tedavisinin, ilaçlarının ve aşılarının tüm vatandaşlarımız için ücretsiz olarak sunulmasının yanı sıra emeklilik, sigortalılık işlemleri ve sağlık ödemeleri hiçbir şekilde aksamadı. Tüm SGK çalışanlarının haftasını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Güçlü bir Sosyal Güvenlik Kurumu güçlü bir Türkiye demektir”

Ceylan ve beraberindeki heyet daha sonra TESK Başkanı Bendevi Palandöken’i ziyaret etti.

Başkan Ceylan buradaki konuşmasında “Güçlü bir Sosyal Güvenlik Kurumu güçlü bir Türkiye demektir. Bu nedenle Kurumumuzu güçlendirmek için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapacağız” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TESK Genel Başkanı Palandöken ise, “2 Milyon esnaf ve sanatkarı Sosyal Güvenlik Kurumu`nda temsil ediyoruz. Ziyaretiniz vesilesi ile bir kez daha fedakâr çalışanlarınızın Sosyal Güvenlik Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.

“SGK, bizim çatımız”

Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında SGK heyeti TÜED Başkanı Kazım Ergün ile bir araya geldi.

Tüm SGK çalışanlarının Sosyal Güvenlik Haftasını kutlayarak konuşmasına başlayan TÜED Başkanı Ergün, "SGK, bizim çatımız. Geçmişimiz kadar, geleceğimiz de bu çatının güçlü olmasına ve yaşatılmasına bağlıdır. Bu yüzden hem haklarımızı geliştirmek hem de sosyal güvenlik çatımızı korumanın ve güçlendirmenin hayati önemi vardır" dedi.

Ceylan son olarak, SGK Mithatpaşa Naci Şahin Konferans Salonu’nda gerçekleşen Hasan Aslan konserine katıldı.

Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü personelinin katıldığı konserde Hasan Aslan eserlerini seslendirirken, Emre Dadaş ise şiirler seslendirdi. Konser çiçek takdimi ile sona erdi

Ziyaretlere, SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Oğuzhan Tekin, 1. Hukuk Müşaviri Av. Ayfer Özdemir Tefon, Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanı Ayça Altındal ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Halis Erkan Erkanat katıldı.


Video Galeri