25 Temmuz 2024 Perşembe BAŞKANLIK
A
a

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından TÜED’e Ziyaret


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından TÜED’e Ziyaret

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıları Av. Ahmet Aydın, Dr. Adnan Ertem, Faruk Özçelik, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Raci Kaya ve SGK birim amirleri, "2024 Emekliler Yılı" kapsamında Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Aydın, TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ile emeklilere yönelik özel fırsatlar ve indirimler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye geneli yapılan indirim anlaşmalarının yanı sıra emeklilerimize özel 72 ilde 2 bin 119 firma ile indirim anlaşması yapıldı

Emeklilerin konfor alanlarını genişletmek ve refah düzeylerini artırmak adına birçok alanda çalışma yaptıklarını ve bu doğrultuda 2024 yılını Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan ettiklerini aktaran Aydın, “Emekliler Yılı kapsamında emeklilerimize yönelik özel fırsatlar sunuyoruz. Kamu kurumları olsun, özel kuruluşlar olsun birçok alanda iş birliği ve anlaşmalar yapıyoruz. Giyimden, gıdaya; konaklamadan, ulaşıma emeklilerimizin temel ihtiyaçlarına öncelik verecek şekilde her alanda çalışma içerisindeyiz. 72 ilde toplamda 2 bin 119 firma ile indirim anlaşması yaptık. Otobüs yolcu biletlerinde mevcut ücret tarifesi üzerinden emeklilerimize özel yüzde 20, Yüksek Hızlı Tren, Anahat ve Bölgesel trenlerimizde yüzde 10 indirim, 60 yaş üzeri emeklilerimize Türk Hava Yolları ile yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda yüzde 15, PTT Kargo’da emeklilere özel yüzde 20 indirim, kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerin ücret tarifelerinden yüzde 15 indirim, TROY ile yapılan iş birliğiyle emeklilerimize özel indirim ayrıcalıkları, 81 İl Müdürlüğümüzde hayata geçirdiğimiz emekliler masası uygulaması, Bakanlığımızın ALO 170 hattı ile emeklilerimize özel müşteri temsilci uygulaması, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda 15 Temmuz – 16 Ağustos tarihleri arasında bir haftalık belirlenen dönemlerde ücretsiz kalabilmelerini sağlayacak ciddi anlaşmalar yaptık.” ifadelerine yer verdi.

Uygulamaların yanı sıra emeklilere özel finansal hizmetler ve promosyon ödemelerinin artırıldığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Emekli Dijital Kimlik Kartı’nın da hayata geçirildiğini, bu sayede emeklilerin tanımlanan indirim ve ayrıcalıklardan kolayca faydalanabileceğini, kamu bankası ve özel bankalarla yapılan iş birliği çerçevesiyle bankaların belirlediği alanlarda özel indirimlerden yararlanılabileceğini, yine farklı zincir marketlerle de anlaşma sürecinde olunduğunu, yapılan indirim ve ayrıcalıklara www.emekliler.gov.tr sitesinden ulaşılabileceğini ve emeklilere fayda sağlayacak kamu - özel pek çok alanda anlaşma ve iş birliği çalışmalarının devam ettiğini; her geçen gün daha da artarak devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekliler için yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak, ekonomik şartlara rağmen emekli aylıklarını önemli ölçüde artırdıklarını, 2002 yılında 6 buçuk milyon emeklinin günümüzde ise 16 milyonu aşkın emeklinin bulunduğunu dikkat çekerek emeklilerin ihtiyaç ve taleplerinin farkında olduklarını ve buna yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti. Aydın, “Bu doğrultuda yapılan çalışmalarla 2002 yılında 66 Lira yani 43 dolar olan en düşük emekli aylığı, 2024 yılına geldiğimizde yeni yapılacak artışla birlikte 12 bin 500 TL yani 380 dolar seviyelerine ulaşmış olacak. 2 buçuk katı artan emekli sayısına rağmen dolar bazlı neredeyse 9 kat artan en düşük emekli aylığı maaşı ortada. Yine emeklilerimize tek seferlik 5’er bin lira ödeme, yılda iki kez ödenen bayram ikramiyesi, banka promosyon ödemeleri, emekli maaşlarının haczedilememesi ve evde maaş uygulamaları da hükümetimiz döneminde yapılan çalışmalardandır. Bildiğiniz gibi AK Parti, milletin içinden doğmuş, milletin kendisi olan bir parti. Dolayısıyla vatandaşlarımızın, emeklilerimizin neyi arzu ettiğini, beklentilerini biliyoruz. Tüm emeklilerimizin daha iyi bir yaşam standardını hak ettiklerini biliyoruz. Bunun için de tüm gayretimizle çalışıyoruz. Nasıl geçmişten bugüne her alanda olduğu gibi sosyal güvenlik sistemini de ayağa kaldırdıysak, bundan sonra da daha iyisini yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Şartlar el verdikçe, ekonomimiz daha da güçlendikçe emeklilerimizin konfor alanlarını genişletecek, refah düzeylerini artıracağayız.” dedi.

Bakan Yardımcısı Aydın konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi:

“Emeklilerimizin karşılaştığı sorunları çözmek için sizlerin görüş ve önerilerine her zaman açık olduğumuzu bilmenizi isterim. Bugün burada sizleri dinlemek, sorunlarınıza çözüm üretmek ve beklentilerinizi karşılamak adına önemli bir fırsat. Sizlerin de katkılarıyla, daha iyi bir sosyal güvenlik sistemi ve daha huzurlu bir emeklilik dönemi için çalışmaya devam edeceğiz. Son olarak, siz değerli emeklilerimizin geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemize olan katkılarının farkında olduğumuzu ve sizlere her zaman minnettar olduğumuzu ifade etmek isterim. Emekliler yılının mimarı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan’a, iş birliği içinde olduğumuz Sayın Bakanlarımıza, indirim anlaşmaları ile emeklilerimizin refahını artırmamızı sağlayan kamu kurumları ve özel kuruluşlara çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca bugün bizi burada hoş sohbetiyle ağırlayan ve güler yüzü ile uğurlayan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün başkanımıza ve birbirinden değerli Yönetim Kurulu Üyelerine de teşekkürlerimi sunuyorum.”

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sayın Bakanlarımız ve Sayın SGK Başkanımız ziyaretleriyle bizleri ziyadesiyle mutlu etmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2024 yılının Emekliler Yılı olarak ilan etmesi de oldukça önemli bir adımdır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız ve emeği geçen herkese huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Emekli adına her katkıyı yürekten alkışlıyoruz. Sadece alkışlamakla kalmıyoruz. Dualarımızda sizinle Allah gücünüzü arttırsın. Emeği geçen herkesi kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Fotoğraf Galerisi
Belgeler