1 Haziran 2022 Çarşamba STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

ISSA Tarafından Düzenlenen “eSağlık” Konulu Webinarda Ülkemiz Sistemi Hakkında Sunum Gerçekleştirildi


ISSA Tarafından Düzenlenen “eSağlık” Konulu Webinarda Ülkemiz Sistemi Hakkında Sunum Gerçekleştirildi

Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı (ISSA) tarafından 01.06.2022 tarihinde “eSağlık ve İlaç Hizmetlerinde Dijitalleşme” konusunda webinar düzenlenmiştir. Webinarda Ülkemiz yanında Endonezya, Cezayir ve Fransa’dan uzmanlar tarafından örnek ülke uygulaması sunumları gerçekleştirilmiştir.

Çevrim içi etkinlikte uzaktan sağlık hizmetine erişim uygulamaları ve sağlık sigortası hizmetlerinin sunumunda kullanılan dijital sistemler ele alınarak bu alandaki yenilikçi önlemler ve eSağlık alanında stratejik çözüm önerileri paylaşılmıştır.

Webinarda Ülkemizi temsilen Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü’nden Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Sernur EMİNOĞULLARI tarafından “Türkiye’de eSağlık ve Eczaneler ile İlaç Hizmetlerinde Dijitalleşme: Fırsatlar & Zorluklar” başlığı altında bir sunum gerçekleştirilmiştir. Webinar hazırlık çalışmalarına Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı ISSA Koordinatörlüğü uzmanları katkı sunmuştur.

Söz konusu webinara Kurumumuzdan ve ISSA üyesi yabancı ülke sosyal güvenlik kurumlarından yüzden fazla kişi çevrim içi olarak katılım sağlamıştır.


Video Galeri