7 Nisan 2023 Cuma STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

ISSA toplantısında ülkemizde uygulanan sosyal güvenlik sistemi anlatıldı


ISSA toplantısında ülkemizde uygulanan sosyal güvenlik sistemi anlatıldı

Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı (ISSA) tarafından düzenlenen “Sağlık Kapsamının Genişletilmesi – Koruyucu Sağlık Hizmetleri için Düzenleyici Stratejiler” toplantısında ülkemizdeki sosyal güvenlik sistemiyle ilgili sunum gerçekleştirildi.

Ülkemiz ve ISSA üyesi yabancı ülke sosyal güvenlik kurumlarının uzman personelinin katıldığı çevrimiçi toplantıda, genel sağlık sigortasının tüm nüfusu kapsayacak şekilde genişletilmesi, kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması konuları ele alındı.

Fransa ve İran ülkelerinde uygulanan genel sağlık sigorta sistemleri ve koruyucu sağlık hizmetleri konuları hakkında sunumlar gerçekleştirildiği toplantıda, ülkelerin koruyucu sağlık hizmetleri alanında hayata geçirdikleri uygulamalar ve birey ya da gruba yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine değinildi.

Toplantıya, Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Asgari İşçilik Daire Başkanı Mustafa Mert Demir webinar hazırlık çalışmalarına Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı ISSA koordinatörlüğü uzmanları katıldı.


Resim Galeri


Video Galeri