16 Mayıs 2023 Salı BAŞKANLIK

SGK Personeli Anıtkabir’i ziyaret etti


SGK Personeli Anıtkabir’i ziyaret etti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Kürşad Arat ve personeli, Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti.

Her yıl 16 Mayıs gününü içine alan hafta sosyal güvenlik haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 17.si düzenlenen Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri dolayısıyla gerçekleşen Anıtkabir ziyaretinde Arat ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu.

Ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Başkan Arat, deftere şunları yazdı;

‘‘Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Sosyal Güvenlik Haftası'nı kutlamanın gurur ve heyecanı içerisinde bir kez daha huzurunuzda olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına ulaşmış olduğumuz bu günlerde, nüfusumuzun tamamını kapsayan etkin, adil, kolay erişilebilir ve mali açıdan sürdürülebilir bir yapaya kavuşturmak için var gücümüzle çalışmaktayız.

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için canla başla mücadele eden vatandaşlarımızın, diğer ülkelerce de örnek alınan bir sosyal güvenlik şemsiyesi altına almış olmanın huzuru ve sevinci içerisindeyiz.

Değerli vatandaşlarımızın, hayatın getirdiği hastalık ve yaşlılık gibi riskler karşısında sosyal güvenlik haklarını bir güvence olarak görmeleri, Yüce Türk Devletinin sosyal yönünü Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla hissetmeleri çalışma arzumuzun en büyük dayanağını oluşturmaktadır.

Temellerini Cumhuriyetimizle birlikte attığınız sosyal güvenlik sistemini geliştirmek, değişen sosyal güvenlik ihtiyaç ve risklerine karşı toplumu güvence altına alarak güvenilir, kaliteli ve yenilikçi bir anlayışla sürdürülebilir sosyal güvenlik hizmeti sunma misyonu ile çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun.’’

Ziyarete ayrıca SGK Başkan Yardımcıları Lütfi Aydin, Oğuzhan Tekin, İsmail Ertüzün ve birim amirleri katıldı.


Video Galeri

#