7 Nisan 2022 Perşembe STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI

SGK ile ISSA “Tarım Sigortası” konulu Webinar Düzenledi


SGK ile ISSA “Tarım Sigortası” konulu Webinar Düzenledi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı (ISSA) “Avrupa’da Tarım İşçileri ve Sosyal Güvenlik” konulu web semineri gerçekleştirdi.

Türkiye, Fransa, Finlandiya ve Polonya ülkelerinde yürürlükte olan uygulamalarla ilgili yapılan sunumlarda, tarım ve hayvancılık alanında bağımsız veya işverene bağlı olarak çalışan kişilere yönelik uygulanan tarım sigortası sistemleri hakkında bilgi verildi.

Tarımda değişen çalışma koşulları sonucunda sosyal güvenlik ile iş sağlığı ve güvenliği alanında ortaya çıkan ihtiyaçlar ve sorunların da ele alındığı webinarda yenilikçi çözüm stratejileri tartışıldı.

SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Personeli Sosyal Güvenlik Uzmanı Dr. İlker Şirin webinarda ülkemizdeki tarım işçileri ve sosyal güvenlikle ilgili sunum gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ISSA Genel Sekreteri Marcelo Abi-Ramia Caetano, seminer toplantısına 53 ayrı ülkeden etkinlik kaydı yapıldığını belirterek, “Dünyanın çeşitli bölgelerinden katılımın olması ISSA’nın ne kadar önemli bir network imkanı sunduğunu göstermektedir” dedi.

Programının tanıtım konuşmasında ISSA Avrupa Ağı Başkanı Gertruda Uścińska ise tarım çalışanlarında düşük gelir ve sosyal güvenliğe erişim zorluklarının yaygın bir durum olduğunu ifade ederek ülkelerin tarımda çalışanların sosyal korumalarına yönelik etkin politikalar geliştirmelerinin önemine değindi.

Programın ilk sunumu, altı Avrupa Birliği üyesi ülke tarım sigortası kurumları tarafından oluşturulan Tarımsal Sosyal Koruma Sistemleri Avrupa Ağı (ENASP)’ın Genel Sekreteri Erich Koch tarafından yapıldı.

 AB’deki tarım sigorta sistemlerinin genel görünümüne ilişkin sunumunda Koch, ENASP ülke çiftçilerinin diğer ülke çiftçilerine nazaran ortalamada çok daha genç olduklarını ve bu durumun ekonomik olarak başarılı sonuçlar doğurduğunu aynı zamanda da çok az sayıda iş kazası yaşanmasına olanak sağladığını dile getirdi.


Video Galeri